Ποια σημάδια μαρτυρούν βλάβες στα ηλεκτρικά;

Posted by admin 21/01/2020 0 Comment(s)

 

Τα ηλεκτρολογικά προβλήματα είναι συχνά σε κάθε σπίτι και θα πρέπει να δίνεται η κατάλληλη προσοχή, ώστε να επιλύνονται και να αποφεύγονται τυχόν πιο σοβαρά προβλήματα. Προβλήματα όπως βλάβες στις ηλεκτρικές μας συσκευές ή ακόμα και σωματικές βλάβες.

 

Μην αγνοήσεις τα σημάδια που αναφέρουμε παρακάτω.

 

  • Όταν πέφτει η ασφάλεια

Μήπως σας έπεσε η ασφάλεια του ρεύματος όταν βάλατε στην πρίζα μια ηλεκτρική συσκευή; Αυτό συνέβη διότι υπερφορτίστηκε το σύστημα. Ο ρελές του πίνακα, επέτρεψε να πέσει η ασφάλεια, ώστε να αποφευχθούν πιο σοβαρά προβλήματα.

 

  • Όταν τρεμοπαίζουν τα φώτα

Εάν τα φώτα της οικία σου τρεμοπαίζουν, ίσως να υπάρχει κάποια αυξομείωση στην τάση του ρεύματος στην περιοχή σου. Ρώτησε τους γείτονες σου και εάν δεν αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, τότε το πιο πιθανό είναι να υπάρχει βλάβη στην ηλεκτρική εγκατάσταση της οικίας σου.

 

  • Όταν τα φωτιστικά οροφής καίνε

Θα πρέπει να ελέγχεις σε τακτά χρονικά διαστήματα την περιοχή γύρω από τα φωτιστικά,, ώστε να ελέγχεις την θερμότητα. Όταν τα φωτιστικά υπερθερμανθούν μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και φωτιά. Οι λάμπες λοιπόν θα πρέπει να είναι φθορισμού ή LED.

 

  • Η παραγωγή σπινθήρα

Μήπως δημιουργήθηκε σπινθήρας, όταν έβαλες ένα καλώδιο στην πρίζα; Οι μεγάλοι σπινθήρες σχετίζονται με βλάβη στην συσκευή ακόμα και στο κύκλωμα. Προβλήματα μπορούν να υπάρχουν στην καλωδίωση ή στην συσκευή ή να έχει υπερφορτωθεί το κύκλωμα.

Leave a Comment