Αποχυμωτές - Ποιον να αγοράσω

Posted by admin 27/05/2019 0 Comment(s)

Οι αποχυμωτές αποτελούν ένα χρήσιμο προϊών στα χέρια της νοικοκυράς η οποία με τη χρήση αυτού παράγονται δροσεροί και θρεπτικοί χυμοί. Ποιες είναι οι κατηγορίες των αποχυμωτών;

Ο αποχυμωτής χειρός ανήκει στην πρώτη κατηγορία. Μπορούμε να τον βρούμε σχεδόν σε όλα τα σπίτια και αποτελεί την πρώτη και εύκολη λύση. Ο αποχυμωτής χειρός διακρίνεται σε δυο κατηγορίες. Τον αποχυμωτή όπου ο χρήστης θα πρέπει να στύψει το φρούτο στο συνηθισμένο καπάκι και τους ηλεκτρικούς χειρός όπου ο χρήστης θα πρέπει να κρατά σταθερά το φρούτο πάνω στο καπάκι. Με το ηλεκτρικό χειρός αποχυμωτή αποφεύγεται η κόπωση από το συνεχές στύψιμο του φρούτου. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του αποχυμωτή χειρός; Αρχικά οι αποχυμωτές χειρός είναι οικονομικοί, καθώς επίσης είναι εύκολη στη χρήση και το καθάρισμα. Κύρια μειονεκτήματα είναι η παρουσία του χρήστη στο στύψιμο, ενώ η όλη διαδικασία κουράζει τον χρήστη. Η δεύτερη κατηγορία είναι ο ερασιτεχνικός αποχυμωτής.

Η διαφορά με τον αποχυμωτή της πρώτης κατηγορίας είναι πως υπάρχει μια χειρολαβή η οποία αντικαθιστά την κλασική κίνηση του χεριού του χρήστη. Το εργαλείο αυτό παρέχει ξεκούραστη εργασία. Τα πλεονεκτήματα του ερασιτεχνικού αποχυμωτή είναι ότι είναι πιο οικονομικοί συγκριτικά με τους ηλεκτρικούς και είναι πιο εύκολοι στον χειρισμό και στο καθάρισμα. Επίσης δεν απαιτείται μεγάλη πίεση και είναι ανθεκτικοί στο χρόνο. Κύρια μειονεκτήματα είναι πως είναι απαραίτητη η παρουσία του χρήστη κατά το στύψιμο και πως ο χρήστης κουράζεται από ένα σημείο και μετά. Ο ηλεκτρικός αποχυμωτής διακρίνεται στον ιμιεπαγγελματικό και τον επαγγελματικό. Οι ηλεκτρικοί αποχυμωτές αποτελούν μια καλή λύση και δεν αποτελούν άσκηση δύναμης. Πλεονεκτήματα πως δεν χρειάζεται δύναμη από τον χρήστη και είναι πολύ εύκολη στην λύση.

Τέλος παράγει περισσότερο χυμό σε λιγότερο χρόνο συγκριτικά με τους αποχυμωτές χειρός. Κύρια μειονεκτήματα είναι πως είναι ακριβοί ως προς την αγορά τους και χρειάζονται τακτικά συντήρηση. Τέλος, υπάρχει κίνδυνος να καεί το μοτέρ σε περίπτωση κακοχρησίας.

Leave a Comment