Πώς να επιλέξετε τα σωστά φωτιστικά και λαμπτήρες για την οικία σας

Posted by admin 28/08/2019 0 Comment(s)

 

Ο φωτισμός παίζει καθοριστικό ρόλο στο πως φένεται ένας χώρος. Ακόμα και στις φωτογραφίες, όταν υπάρχει σωστός φωτισμός η απεικόνιση είναι καλύτερη. Εάν λοιπόν το σπίτι σου επιθυμείς να φένεται  πιο ζεστό και φωτεινό τότε θα πρέπει να διαλέξεις και τα κατάλληλα φωτιστικά εσωτερικού χώρου.

 

Για το χολ, επέλεξε ένα ζεστό φωτισμό. Το χολ είναι το πρώτο μέρος που βλέπει κάποιος όταν εισέρχεται στην οικία σου. Σου προτείνουμε στο χολ να υπάρχει ένας μεγάλος καθρέφτης και ο πρακτικός καλόγερος. Για ζεστό φωτισμό λοιπόν επέλεξε φωτιστικά με λαμπτήρες πυράκτωσης, καθώς οι φθορίου είναι ιδανικές για ψυχρό φωτισμό.

 

Όσον αφορά το σαλόνι, οι λαμπτήρες που θα πρέπει να έχουν τα φωτιστικά για να δημιουργήσουν την ατμόσφαιρα που επιθυμείς, εξαρτώνται από το χρώμα των τοίχων. Τα θερμά χρώματα χρειάζονται θερμό φωτισμό και τα ψυχρά, ψυχρό φωτισμό. Στο σαλόνι τοποθέτησε έναν μεγάλο κρεμαστό πολυέλαιο και προτίμησε κρυφό φωτισμό.

 

Η κουζίνα αποτελεί ένα μέρος στον οποίο περνά ένα από τα μεγαλύτερα διαστήματα της ημέρας η νοικοκυρά, για αυτό και θα πρέπει να υπάρχει ο κατάλληλος φωτισμός. Χρειαζόμαστε ένα μεγάλο φωτιστικό στο κέντρο του τραπεζιού.

 

Ο φωτισμός στο μπάνιο δεν θα πρέπει να εξαρτάται μόνο από το φωτιστικό, αλλά και από τον φωτισμό στο καθρέπτη. Στο μπάνιο θα πρέπει να υπάρχει ένας ρυθμιστής έντασης του φωτός (dimmer).

 

Για την κρεβατοκάμαρα σου προτείνουμε έναν απαλό φωτισμό. Στο υπνοδωμάτιο θα πρέπει να υπάρχουν φώτα στα κομοδίνα, αλλά και κρυφός φωτισμός.

Leave a Comment